3 Şubat 2012 Cuma

TON BALIKLI MAKARNA


İtalya gezim sırasında aldığım makarnalarla yaptığım ve tarifini komşumun verdiği çok lezzetli bir yemek daha… Ancak biraz kalorili oldu, siz isterseniz yağ miktarını azaltarak daha hafif yapabilirsiniz.

Malzemeler (2 Kişilik):

Stringozzi

250 gram
uzun ve düz makarna ya da Belli marka stringozzi
160 gram ton balığı
1 tane taze kırmızı biber
Maydanoz
1 küçük boy soğan
3 çorba kaşık sıvı yağ
1 çorba kaşık tereyağı
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Tuz, kırmızı pul biber, nane, karabiber

Yapılışı: Makarnalar önce bol su ile haşlanır. Al dente seviyorsanız 7-8 dakika orta-yüksek ateşte haşlamanız yeterli.

Diğer tarafta 28 cm’lik bir tavaya bütün yağlar konur, yemeklik kesilen soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra jülyen kesilen kırmızıbiber bu karışıma eklenir, biberler yumuşayıncaya kadar biraz daha kavrulur.

Karışıma salça konur. Hızlıca karıştırılır.

Bu sırada pişmiş makarna süzülür ve sosun üzerine yayılır.

Yakmadan 1-2 dakika karışımın üzerinde bekletilir.

Ton balığı bir çatalla küçük parçalara ayrılır ve makarnanın üzerine dökülür.

Makarnalar ve ton balığı sosa iyice yedirilir. 5 dakika kadar ara ara karıştırılarak pişirilir. Tabağa alınan makarnanın üzerine maydanoz ve baharatlar eklenir. Sıcak sıcak servis edilir.

Ton balıklı makarnanın yanına yoğurt çok yakışıyor

Zorluk: 3
Zaman: 30 dakika

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...