22 Şubat 2012 Çarşamba

HAZIR MANTI NASIL DAHA GÜZEL YAPILIR


Hazır mantı pratiktir, ancak malzemesini eksik bulanlardan ya da ev mantısı gibi tadı olsun diyenlerden iseniz küçük katkılarla bunu yapmanız mümkün.





Malzemeler



  • 450 gramlık mantı ( Yuva kayseri mantısını kullandık, güzel oluyor)
  • Bir büyük soğan
  • 50-100 gram arasında kıyma
  • 1 kase yoğurt
  • Bir dış sarımsak
Sosu için 
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşık tereyağı
Yapılışı: Orta büyüklükteki bir tencereye yemeklik doğradığınız soğanları ve kıymayı koyun üzerine tencerenin yarısına gelecek kadar sıcak su dökün. Bir taşım hepsini birlikte kaynatın. Ardından mantının tamamını bu karışıma katın. Mantı koyulunca suyun miktarı tencerenin tamamını kaplayacak kadar olmalıdır.
Orta büyüklükteki ocakta yüksek ısıya yakın bir derecede pişmeye bırakın.
Kaynadıktan sonra 15 dakika daha aynı ateşte pişirmeye devam edin, mantıların piştiğinden emin olunca altını kısın.
Mantı pişerken bir kase yoğurdun içine bir diş sarımsak ince ince doğranır veya rendelenir, ardından karıştırılır.
Diğer tarafta bir tavada sıvı yağ, zeytinyağı ve tereyağı birlikte eritilir. Ayrı bir yerde bir dolu çorba kaşığı salça ve bir çorba kaşığı sıcak su karıştırılır. Bu karşım eriyen yağın içine dökülür.
Mantı pişince üzerine yoğurt ve sosu konulur, sumak, kırmızı biber ve kuru nane ile lezzetlendirilir. Afiyet olsun

Hazırlanma Süresi: 30 dakika
Zorluk:3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...