12 Şubat 2012 Pazar

ARTİST


Mutlaka gitmeli mutlaka izlemeli… Sessiz ve siyah beyaz bir film…

Yönetmenliğini Michael Hazanavicius’un yaptığı Film’de başrolleri Jean Dujardin, Berenice Bejo, John Goodman ve Köpek Uggie paylaşıyor.

Yaklaşık 2 saat süren film sizi 1920’li yıllara götürüyor. Sessiz sinemanın starı George Valentin,  şöhretinin doruğundadır, film endüstrisi ise bir dönüm noktasında…

Sesli film teknolojik bir devrim olarak sinema dünyasına bomba gibi düşer. George Valentin ise bu değişime inanmamakta, olayı hafife almaktadır. Büyük bir yanılgı yaşayan Valentin, şöhreti ile birlikte bütün servetini de kaybeder.

Bakmayın siz Artist’in sessiz ve siyah beyaz olduğuna baştan sona ilgiyle izliyorsunuz. Duygusallığı, komediyi ve dramı içinde barındıran film de vefayı ve aynı zamanda vefasızlığı, geleceği görememenin ağır kayıplarını, bir köpeğin sahibine sadakatini izliyorsunuz.

Filmde özellikle rüya sahnesi, dünya akıllısı köpek Jack’in sahneleri süper. Ayrıca başrol oyuncularının dansları ve müzikler çok etkileyici.

Ayrıca Fransız oyuncu Jean Dujardin’i çok beğendim. Yüzündeki ifade, rolündeki başarısı,inandırıcılığı bence filme büyük katkı yapıyor.

Mutlaka gidin son zamanlarda izlediğim en farklı, en dolu film.

ÖDÜLLER ARTİST FİLMİNE

Altın Küre ve Bahta ödülleri olmak üzere birçok ödüle layık görülen Artist, bunu fazlasıyla hak ediyor. En son açıklanan İngiliz Bafta Ödülleri'nde Artist filmi 7 dalda ödül kazandı. Fransız oyuncu Jean Dujardin en iyi aktör seçildi. Bence çok yerinde bir karar.

  • En İyi Film: The Artist
  • En İyi Erkek Oyuncu: Jean Dujardin- The Artist
  • En İyi Yönetmen: Michel Hazanavicius- The Artist
  • En Orijinal Senaryo: The Artist
  • En İyi Kostüm Tasarımı: The Artist
  • En İyi Sinematografi: The Artist
  • En İyi Müzik: The Artist

MUHTEŞEM KÖPEK UGGİE

Beyaz Perde sitesinde filmle ilgili ilginç bilgiler de yer alıyor:
  • Köpek Jack rolü Uggie, Dash ve Dude adlı üç benzer Jack Russell Terrier’i tarafından oynanmıştır. Ama çoğu sahnede yer alan köpek Uggie’dir. Üç köpek de film çekimleri öncesinde birbirlerine daha fazla benzemelerini sağlamak için aynı renge boyanmıştır.
  • Filmde giyilen çoğu elbise Bérénice Bejo tarafından tasarlanmıştır. Diğer elbiseleri ise Leluxe Clothing tasarlamıştır.
  • Peppy Miller’ın -sesli sinema oyuncusu olmasına rağmen- duyulabilir bir repliği yoktur.
  • İngiltere’nin Liverpool adlı şehrindeki bir sinema salonu dahil olmak üzere bazı sinema salonları filmin sessiz film olduğundan haberdar olmayan ve filmden erken çıkan bazı izleyicilere paralarını geri vermiştir.
  • Jean Dujardin ve Bérénice Bejo can alıcı dans sahneleri için beş ay boyunca her gün Debbie Reynolds ve Gene Kelly’nin Singin’ in the Rain filmi için prova yaptığı sahnede çalışmışlardır. “Çok zordu” diyor Bejo o günleri hatırlarken. “Ve şimdi bile filmi izlediğimde ne kadar hızlı yaptığımıza inanamıyorum. Bazen ayaklarım hala acıyormuş gibi geliyor.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...