5 Şubat 2012 Pazar

BERLİN KAPLANI



Ata Demirel çok eğlenceli bir film yapmış. Cuma akşamı işin stresinden sonra gülmek ruhuma çok iyi geldi. Mutlaka gidin pişman olmayacaksınız.

Senaryo başarılı, Ata hem gurbetçileri hem de ülkem insanının gurbetçilere bakışını çok iyi gözlemlemiş. Filmde bunun yansımalarını görüyorsunuz. Eğlenirken ince ince de dokunduruyor.

Yıllar önce Ata’nın Harbiye Açıkhava’da stand-up gösterisini seyretmiş ve gülmekten karın ağrıları çekmiştim. O gün bugündür Ata’nın sıkı takipçisiyim.

Yönetmenliğini Hakan Algün’ün yaptığı Ata Demirel, Tarık Ünlüoğlu, Necati Bilgiç, Mert Aran, Nihal Yalçın, Özlem Türkan’ın rol aldığı Film, Berlin ve Antalya’da geçiyor. Film, bir buçuk saatten fazla sürüyor.

Filmin konusu

Ata Demirel yani Ayhan Kaplan, yaşı ilerlemiş bir boksördür. Üst üste gelen yenilgilerle fazla iddiası kalmayan Kaplan, panik atak hastası olmuştur. Adına dövüştüğü kişiye borçlanan Kaplan, şike yapmak zorunda kalır. Ancak beklenen olmaz, maç sırasında panik atak geçiren Kaplan, rakibine yenilmesi gerekirken onu nakavt eder ve kaçmak zorunda kalır.

Bu sırada Türkiye’deki akrabaları Kaplan’ın da payı olan arsayı satmak için Kaplan’a ulaşmayı başarır. Kendisini vurmakla tehdit eden kişilerden saklanmak isteyen Kaplan, eniştesine “zopa” çektikten sonra onunla Türkiye’ye gider. Burada aile ortamını ve sevgisini yaşayan Kaplan’ın panik atağı geçenken aşkı da bulur. Ancak eniştesinin onu kandırdığını öğrenince çok üzülen Kaplan Türkiye’de son kez bir maç daha yapıp borcunu kapatmak ister.

Kaplan için kötü giden maç, ailesinin ve sevgilisinin son anda gelmesi ile değişir.   

Kaplan, antrenörüne dönüp şöyle der: “Biliyor musun maçları neden kaybediyorum.”

Kaplan cevabı da verir: “Uğruna dövüşecek bir şeyim yok.”

Ve mutu son… Kaplan hem şampiyon oluyor hem de sevdiklerine kavuşuyor.

Diyaloglar, aksan ve esprilerdeki gerçeklikler Ata’nın bu işi nasıl iyi yaptığını gösteriyor. Almanların disiplinini, gurbetçilerin her iki kültürden aldıkları çok iyi anlatılmış. Bu arada filmi sadece komedi olarak düşünmeyin dram yönüde var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...