26 Şubat 2012 Pazar

TAVUK SUYU NASIL HAZIRLANIR


Tavuk suyu lezzet ve şifa kaynağıdır. Kışın özellikle lezzetli çorbaların olmazsa olmaz malzemesidir. Yapımı çok kolay olan tavuk suyunun yaklaşın 1 saatte pişirebilir. 15 dakika da etini, kemiklerini, derisini ve suyunu ayırabilirsiniz. 



Öncelikle bir bütün tavuk büyük bir tencerenin içine konur, tavuğun neredeyse tamamını kaplayacak kadar su doldurulur ve orta ateşte kapağı kapalı bir şekilde kaynamaya bırakılır.

Tavuk yaklaşık 1 saatte pişiyor. Ancak sizin de tencereniz benim gibi bir tavuk alabilecek büyüklükte ise her yerinin eşit pişmesi için bir kez tavuğu çevirmenizde fayda var.

Pişen tavuğu soğumaya bırakın. Ardından tavuğu parçalayın, kemiklerini ve derisini sokak hayvanları için ayırmayı unutmayın.
Buz torbasına konulup dondurulmuş tavuk suları
  
Suyunu ise Koraplast’ın buz torbasına koyabilirsiniz. Oldukça pratik olan bu torbada tavuk suları küçük parçalar halinde saklanabiliyor.



Unutmadan plastik ürünlere sıcak gıda maddesi koymamaya çalışın. Buzluğunuzda muhafaza edeceğiniz tavuk suyunu, çorbalara ve pilava rahatlıkla kullanabilirsiniz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...