22 Mayıs 2012 Salı

ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI


Klasik bulgur pilavı tariflerinden farklı bir seçenek, lezzetli ve kolay…


Malzemeler (2 Kişilik)
  • 1 Su bardağı bulgur
  • 1 çorba kaşığı tel şehriye
  • 1 çora kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağından iki parmak fazla su
Yapılışı: Bulgur yıkanıp temizlenir. Tencerede her iki yağ ısıtılır,  içine tel şehriye konularak kavrulur. Ardından bulgur atılır. Üzerine su eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır kısık ateşte pişmeye bırakılır.

Suyu azalmaya başlayınca tuzu ilave edilir. Yaklaşık 20 dakika sonra bulgurlar yumuşayınca ocağın altı kapatılır. En az 10 dakika demlenmeye bırakılır, afiyetle yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...