20 Mayıs 2012 Pazar

PRATİK YAPRAK SARMA


Fazla malzeme gerektirmeyen hazırlaması kolay ve lezzetli bir yaprak sarma tarifi.


Malzemeler (4 kişilik) :
  • Tokat Erbaa’nın muhteşem üzüm yaprağı
  • 300 gram kıyma
  • Bir su bardağı pirinç
  • Bir orta boy soğan
  • Karabiber, tuz.
  • Maydanoz
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Sıcak suyun içine asma yaprakları koyulur. Yapraklar bu suyun içinde beklerken iç malzeme hazırlanır. Önce kıymanın içine yemeklik doğranmış soğan, ıslatılıp yumuşatılmış pirinç, ince doğranmış maydanoz, 1 çorba kaşığı salça, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, tuz ve karabiber eklenir. Bütün malzeme karıştırılır ve iyice yoğrulur. Asma yaprakları suyun içinden çıkartılır ve suyu sıkılır.
Yaprakların damarlı tarafı üste gelecek şekilde ve sapın bulunduğu taraftan başlamak üzere iç malzeme koyulur ve sarılır.
Tencereye sarılan yapraklar dizilir. Yapraklara çok malzeme koyulmaz ve sıkı sarılırsa pişerken açılmaz. Üstelik kalem gibi olurlar.
Sarmaların üzerine bir tatlı kaşığı salça, bir çorba kaşığı sıvı yağ ile birlikte bir su bardak su dökülür. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişir ardından kısık ateşte 45-50 dakika daha pişirilir ve afiyetle yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...