23 Nisan 2012 Pazartesi

ÇİZMELİ KEDİ


İngilizce adı "Puss in Boots" olan film de çizmeli kediyi Antonio Banderas, güzel kediciği Salma Hayek seslendiriyor. 1,5 saat süren animasyon türündeki bu filmde müzikler ve danslar dikkat çekiyor.


Film, çocukken dinlediğimiz Çizmeli Kedi masalını değil, Shrek’in kahramanları arasında yer alan Çizmeli Kedi’nin macerasını anlatıyor.

Kendini beğenmiş ve Latin ırkının özelliklerini almış Çizmeli Kedi’nin sihirli fasulyeleri aramasıyla film başlıyor. Yetimhaneden arkadaşı Yumurta Humpty Dumpty ve güzeller güzeli kedicik Kitty filmin diğer kahramanları. Filmde, sihirli fasulyelerin peşine düşen üç kahramanın altın yumurtlayan kaza ulaşmaya çalışırken başlarından geçenler anlatılıyor. Elbette ki filmde önemli nasihatler de var. Kötü arkadaşların başa bela olduğu, dostluğun değeri, sadakat ve onurlu olmanın önemi bu nasihatlerin başında geliyor.

Animasyon örnekleri arasında orta sınıf bir film olmasına rağmen müzikleri ve kedi dansları için seyredilir. Çizmeli Kedi’nin çocukluk çizimleri de gerçekten şirin.
      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...