1 Aralık 2013 Pazar

TRUVA’YA ZENGİNLİĞİ RÜZGAR GETİRDİ


Çanakkale’den İzmir’e doğru giderken yaklaşık 30 kilometre sonra Truva tabelasını görünce sağa saptık. Sapaktan 5 kilometre sonra, Tevfikiye ve Çıplak köylerini geçince, Truva’ya vardık. Bu yıl tatillerimizde en iyi yol arkadaşımız müze kart sayesinde Truva antik kentine ücretsiz giriş yaptık.
Hemen meydanda yer alan Truva atı ilk ziyaret noktamız oldu. Truva atının içi de gezilebiliyor, ancak dik merdivenlerinde dikkatli olmak gerekiyor.  Meydanda kostümlü kişilerle veya o döneme ait aksesuarlarla hatıra fotoğrafı çektirme imkanı da var. 

Ardından Truva Antik Kenti'ne giriş yaptık. Bilgilendirme tabelaları gezimizde bizi oldukça aydınlattı. Bir tepenin üzerine kurulu olan Truva’dan Ege Denizi’ne bakmak Çanakkale Boğazı’nın girişine kurulmuş bu tarihi bölgede bulunmak geçmişe yolculuk gibiydi.
 


Gezi boyunca  Truva’ya zenginliği rüzgar getirdi” sözüyle sık sık karşılaştık. Burayı görünce ve bölgede esen rüzgarı hissedince bu ifade çok anlamlı geliyor.
Truva atının bulunduğu alanda yer alan hediyelik eşya dükkanı bugüne kadar gördüklerim arasındaki en iyisiydi. Buradan sevdiklerimiz için zevkli ve güzel hediyeler aldık.

Artık yolculuk sırası Assos’a geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...