28 Haziran 2012 Perşembe

SHERLOCK HOLMES: GÖLGE OYUNLARI (SHERLOCK HOLMES: A GAME OF SHADOWS)

Yönetmen iyi iş çıkarmış buna diyecek laflım yok. Ancak, başrol oyuncularına ısınamadım, filmde de fazla soru işaretleri vardı…


Aksiyon, macera ve cinayet filmde ne ararsan var. 2011 yapımı filmin yönetmeni Guy Ritchie. 2 saat 9 dakika süren filmde Sherlock Holmes’u Robert Downey Jr., arkadaşı Doktor Watson’ı ise Jude Law canlandırmış.

Filmin konusu kısaca şöyle; Ünlü dedeftif Sherlock Holmes ve yakın arkadaşı Dr. Watson, düşmanları Profesör Moriarty'ın yaptıklarını ortaya çıkarmaya çalışmaktadırlar. İşin içine Çingeneler, akrabalar, hükümet yetkilileri, profesör ve ajan da girer. Bol oyunculu filmin sürükleyiciliği arasıra kesiliyor ve dolayısıyla ilgide dağılabiliyor.  
Bir düğün ve bir cenazenin de yer aldığı film Sherlock Holmes hayranı biri olarak beklediğim gibi çıkmadı. Şunu belirtebilirim ki filmin sonu başarılıydı. Ayrıca aksiyon sahnelerinin görsel efektlerle birleşmesi sonucunda filmin en güzel sahneleri ortaya çıkmış. Filme eşlik eden müzikler de oldukça güzeldi.

Robert Downey Jr. ve Jude Law’ın rollerine yakışmadığını düşünüyorum.

Cnbc-e’de izlediğim Sherlock Holmes dizisi çok başarılıydı. Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes) ve Martin Freeman (Dr. Watson) oyunculuk anlamında çok daha iyiydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...