24 Haziran 2012 Pazar

GECE GÜNDÜZ (KNIGT AND DAY)


Macera ve romantik komedi işte bu üç başlık filmin türünü belirtiyor. Gece Gündüz’ü, keyifli ve heyecanlı film listemin üst sıralarına yerleştirdim.


Bu filmi şiddetle tavsiye ediyorum. Hem macerası, aksiyonu bol bir film ancak kan gövdeyi götürmüyor, hem de romantik ve komik, bol bol güldürüyor.

Filmin konusu kısaca şöyle: June, duygusal bir ilişkisi olmayan güzel ve neşeli bir kadındır. Miller ise yedi canlı bir ajandır. Her ikisinin yolları tesadüfen kesişir. June ve Miller, macerası bol, kahkahası eksik olmayan olayların içinde izleyiciyi sürükleyici bir filme çekerler.

Miller’in, bütün zorlukları aşması ve bütün şiddet olayları ve kazaları karşısında hayatta kalması filmin inandırıcılığını sarssa daJ sırıtmıyor. 

2010 yılı yapımı filmin başrollerini Tom Cruise ve Cameron Diaz paylaşıyor. 109 dakikalık filmin yönetmeni ise James Mangold.

Filmin İngilizce adı “Knigt and Day” yani tam Türkçe çevirisiyle “Şövalye ve gündüz”, sanırım Miller’in gerçek soyadı da “Knigt”. Çünkü June, Miller’ın ailesinin evini ziyaret ettiğinde posta kutusunda “Knigt” yazıyordu.

Yeri gelmişken Tom Cruise’un bir filozof katili (olmaz olmaz demeyin) canlandırdığı muhteşem filmi “Collateral”i de tekrar izlemem gerek. Benim için Tom Cruise’un en sevdiğim filmi “Collateral”di, ikincisi de “Knigt and Day” oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...