21 Nisan 2012 Cumartesi

KOKUSUZ BALIK NASIL YAPILIR



Evde balık yapmaya karar verince kokusu dert olur. Kokusu evden birkaç gün çıkmaz. Balığı minimum kokuyla yapmanın küçük bir sırrı var.


Hem sağlıklı hem de lezzetli bir balık yapmak için malzemeler:

  • 28 cm’lik teflon tava
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 büyük boy çipura (ikisinin toplamı 1 kilo 140 gram)
Yapılışı:

Öncelikle temizlettiğimiz bağlığı yıkayıp tuzluyoruz. Suları süzülsün diye bir tabağa alıyoruz.

Bu arada, tavaya sıvı yağ döküp, kısık ateşte ısınmaya bırakıyoruz.

Suları süzülen balıkları 3-5 dakikadır ısınmakta olan tavaya koyuyoruz.


Ocağın altı en kısık ateşte 25 dakika bir yüzü ardından da diğer yüzü de 25 dakika olmak üzere yaklaşık 45-50 dakika kızartıyoruz.

Balık kokusunun çıkmaması için en önemli nokta tavanın üzerine kapatılacak olan gazete kağıdıdır. Balıkların tavanın içine sığmasına özen gösterin ki, gazeteyi kapattığınızda kokusunun dışarı çıkmasına engel olsun. (Bu seferki balıklar biraz büyük oldu) Yani gazete tavayı tam olarak kapatmalı.
Böylece en az kokuyla, az yağla ve çok lezzetli kızarmış balığınız olacak.
Yanına bol yeşillikli bir salata harika gider.

Afiyet olsun…





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...