28 Mart 2014 Cuma

BURASI CENNET OLMALI


Japon yaban kirazı ağaçlarının açtığını ve İstanbul’da Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde olduklarını okuyunca, hafta sonu planımızı buraya göre ayarladık. Bu kadar güzel bir yer beklemiyorduk, İstanbul’un cenneti burasıymış.


Bitkiler dünyasını araştırmak, tanıtmak ve korumak ana göreviyle oluşturulan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, 1995 yılında Ali Nihat Gökyiğit tarafından eşi Nezahat Gökyiğit adına hatıra parkı olarak yapımına başlandı.

2003 yılında botanik bahçesine dönüştürülerek ziyarete açıldı. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, Türkiye bitkilerinin yanı sıra, çeşitli ülkelerden ağaç, çalı ve otsu bitkilerin canlı koleksiyonlarını içinde barındırıyor. Çok güzel soğanlı bitkiler koleksiyonu da var.

Ataşehir’de bulunan botanik bahçesi, kapılarını saat 9.30’da açıyor, kapanış saatleri ise 17:00-19:00 arasında aylara göre değişiklik gösteriyor.

Otoparka girişte bahçenin krokisini ve etkinlik kataloğunu almakta yarar var. Otopark ücreti yok, bağış kabul ediyorlar.

Üç adadan oluşan bahçede mesire alanı da bulunuyor. Ertuğrul Adası, Japon yaban kiraz çiçekleri açtığında Mart ayında çok güzel oluyor.

Atölyeler, kurslar, konferanslar, turlar, belgeseller Botanik Bahçesinin etkinlikleri arasında yer alıyor. Bu etkinliklerin; kozmetik okur yazarlığı, doğal sabun yapımı, doğa fotoğrafçılığı, bitki ressamlığı gibi çok geniş bir yelpazesi var.
İstanbul’a bu kadar güzel ve şaşırtıcı bir botanik bahçesi kazandırdıkları için emeğe geçenlere bol bol teşekkür ediyoruz.
Bahçeden fotoğraflar;







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...