11 Şubat 2012 Cumartesi

KARIŞIK OMLET



Hafta sonu kahvaltısı için lezzetli bir tarif...

Malzemeler (2 Kişilik):
  • 3 yumurta
  • 2-3 tane orta biber mantar
  • 1 tane taze kırmızıbiber
  • İki kibrit kutusu büyüklüğünde taze kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6-7 dilim sucuk

Yapılışı: Biber jülyen doğranır, mantarların her biri sekiz eşit parçaya bölünür.  26-28 cmlik bir teflon tavada yağlar kızdırılır. Tavanın içine konular biber ve mantarlar yüksek ateşte hızlıca çevrilir. Sucuklar biber ve mantarların kenarlarına konur, sucukların boylarında kesilen kaşar peynirleri de sucukların aralarına konulur.


İki yumurta tavaya kırılır. Üçüncü yumurta çırpılır ve çırpılan yumurta tavaya dökülür. Çırpılan yumurtanın her tarafa eşit şekilde yayılması için tava hareket ettirilir. Yumurtalar istenen kıvama gelince altı söndürülür sıcak servis yapılır.


Üzerine kıyılmış maydanoz çok güzel gidiyor.


Zaman: 15-20 dakika
Zorluk: 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...