7 Şubat 2012 Salı

FIRINDA SOSLU KARNABAHAR


Sebze sevenler için...

Malzemeler (4 kişilik):
  • 1 kilo karnabahar
  • 2 yumurta
  • 100 ml süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kuru nane, kekik, kimyon, sumak, karabiber (hepsi birer tutam)
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 3 çorba kaşık sıvı yağ


Yapılış: Kapağı kapalı bir tencerede karnabaharlar yarım saat haşlanır ve suyu süzülür.  
<><> <><> <><>
Fırından çıktığı an


Derince bir kabın içinde yumurta, süt, un birlikte çırpılır. Su karışıma baharatlar ve tuz karıştırılır. Sıvı yağ da katılarak çırpılır.


Diğer tarafta süzülmüş olan karnabaharlar küçük parçalara ayrılır. Karnabaharlar tek tek sıvı karışıma batırılır. Karnabaharın iyice karışımı emmesi sağlanır. Karışıma bulanan karnabaharlar süzgeç kepçe ile alınıp teflon bir tepsiye dizilir. Üzerine susam serpilir.


200 derece turbo fırında 30- 40 dakika kadar orta rafta pişirilir. Üzeri iyice kızarınca alın sıcak servis yapın


Zorluk:2
Zaman:50 dakika

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...