Sebze sevenler için...
Malzemeler (4 kişilik):
- 1 kilo karnabahar
- 2 yumurta
- 100 ml süt
- 3 çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Kuru nane, kekik, kimyon, sumak, karabiber (hepsi birer tutam)
- 1 tatlı kaşığı susam
- 3 çorba kaşık sıvı yağ
Yapılış: Kapağı kapalı bir tencerede karnabaharlar yarım
saat haşlanır ve suyu süzülür.
Fırından çıktığı an |
Derince bir kabın içinde yumurta, süt, un birlikte çırpılır.
Su karışıma baharatlar ve tuz karıştırılır. Sıvı yağ da katılarak çırpılır.
Diğer tarafta süzülmüş olan karnabaharlar küçük parçalara
ayrılır. Karnabaharlar tek tek sıvı karışıma batırılır. Karnabaharın iyice
karışımı emmesi sağlanır. Karışıma bulanan karnabaharlar süzgeç kepçe ile alınıp
teflon bir tepsiye dizilir. Üzerine susam serpilir.
200 derece turbo fırında 30- 40 dakika kadar orta rafta pişirilir.
Üzeri iyice kızarınca alın sıcak servis yapın
Zorluk:2
Zaman:50 dakika
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder