Urla’da bu soruyu kime sorarsanız ilçeye özgü katmeri söylerler. Katmer burada tuzlu bir hamurişinin adı. Ayrıca Urla'da Ege’ye özlü otlarla hazırlanan lezzetli yemekleri de deneme şansı var.
Peynirli, kıymalı, sebzeli, patatesli harçların
mayalı hamurun içine yerleştirilmesiyle pişirilen katmer oldukça yağlı. Yanında
mutlaka ayran içmeli. Fazla abartmaya da gerek yok, ağır gelebilir, en iyisi
ortaya istemeli. Biz İskele’deki Ünal’da deniz kenarında yedik.
Urla merkezde yer alan Beğendik Abi, tencere
yemeklerinin de tadılabileceği iyi bir adres. Restoranın atmosferini de
yemeklerini de beğendik. Yöreye özgü tatların yanı sıra Girit yemeklerine de menüsünde
yer veren mekanda Çalkama denilen ve otlarla hazırlanan yemek denenmeli. “Silivrim
Kaymak” kitabını çok severek okuduğum Artun Ünsal da burayı başka bir kitabında
önermiş.
Başka bir gün de akşam yemeği için yine Urla
merkezde bulunan Şafak Lokantası’nı denedik. Burası da Urla’ya gidildiğinde yemek
yenilebilecek bir mekan.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder