5 Nisan 2013 Cuma

URLA’DA NE YENİR


Urla’da bu soruyu kime sorarsanız ilçeye özgü katmeri söylerler. Katmer burada tuzlu bir hamurişinin adı. Ayrıca Urla'da Ege’ye özlü otlarla hazırlanan lezzetli yemekleri de deneme şansı var.

Peynirli, kıymalı, sebzeli, patatesli harçların mayalı hamurun içine yerleştirilmesiyle pişirilen katmer oldukça yağlı. Yanında mutlaka ayran içmeli. Fazla abartmaya da gerek yok, ağır gelebilir, en iyisi ortaya istemeli. Biz İskele’deki Ünal’da deniz kenarında yedik.

Urla merkezde yer alan Beğendik Abi, tencere yemeklerinin de tadılabileceği iyi bir adres. Restoranın atmosferini de yemeklerini de beğendik. Yöreye özgü tatların yanı sıra Girit yemeklerine de menüsünde yer veren mekanda Çalkama denilen ve otlarla hazırlanan yemek denenmeli. “Silivrim Kaymak” kitabını çok severek okuduğum Artun Ünsal da burayı başka bir kitabında önermiş.

Başka bir gün de akşam yemeği için yine Urla merkezde bulunan Şafak Lokantası’nı denedik. Burası da Urla’ya gidildiğinde yemek yenilebilecek bir mekan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...