Erzurum mutfağının baş taçları cağ kebap ve kadayıf dolması… Her ikisi de muhteşem…
Sordum, bu lezzetleri İstanbul’da en iyi neresi yapar diye. “Buraların lezzeti gibi olmaz dediler” Haklılar galiba, işin sırrı o coğrafyanın malzemelerini bire bir kullanmakta, zaten öyle de olmuyor mu, Trabzon pidesi, Konya’nın etli ekmeği, İzmir’in kumrusu hepsi yerlerinde yapılınca daha bir güzel oluyor.
İşte Erzurum mutfağından seçme
lezzetler
CAĞ KEBAP
Yatık dönere benzeyen bu kebap
adını cağ adı verilen şişlerinden alıyor. Cağ kebabı ve kadayıf dolması için Erzurum'da Çınar Restorant tavsiye edilir.Kadayıf tercih ettiğim bir tatlı değildir. Ancak kadayıf dolması gerçekten çok lezzetliydi. Hatta bu tatlı bana yeterli gelmeyince tadına baktığım kadayıfı da bitirdim. Kadayıf Erzurum’da yenilmeliymiş.
Ana malzemesinin yoğurt olduğu bu çorba daha çok soğuk tercih ediliyor. Biz Erzurum’da sıcağının tadına baktık.
ALIŞVERİŞ
Erzurum’dan alınacaklar
arasında oltu taşının yanında Erzurum balı, civil ve lor peyniri başta geliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder