3 Haziran 2012 Pazar

NEFİS KIYMALI GÖZLEME


Süper lezzetli, ben böylesini daha önce yemedim, tarifi marifetli komşumdan…


Malzemeler:
  • 5 yufka
  • Üç orta boy soğan
  • Maydanoz
  • 350-400 gram kıyma
  • Sıvı yağ
  • Karabiber, tuz
Yapılışı: Önce içi hazırlanır. Kıyma kavrulur, soğanı atılır ve tekrar kavrulur.

Karışıma tuz ve karabiber eklenir. Soğuduktan sonra iç malzemeye ince kıyılmış maydanoz katılır.

Yufka açılır, uçlarından karşılıklı katlanır, ince uzun bir şekil elde edilir. Ortaya iç malzeme konulur.

Yufkaların birbirinin üstüne gelecek yaprakları suyla ıslatılır ki hem iyi yapışsın hem de yufkaların kuruması önlensin.

Teflon tava ocağın üstüne yerleştirilir. Gözlemenin her iki tarafını kızartmak için bir çorba kaşığı sıvı yağ, gözlemenin her iki tarafına da eşit miktarda paylaştırılır.


Gözlemeler kızarınca tabağa alınır.


Beş gözleme tabağa üst üste dizilir. Sonra bütün gözlemeler ters düz edilir ve en sıcak olan en altta kalır. Gözlemeler dörde bölünüp, sıcak sıcak servis yapılır, afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...