17 Şubat 2013 Pazar

İZMİR KUŞ CENNETİ



Ekim ayındaki İzmir seyahatimizde kuş cennetini de ziyaret ettik. Çiğli ilçesi sınırları içinde bulunan İzmir Kuş Cenneti görülmeye değer bir yer. Ancak sabırlı olmak gerekiyor ne de olsa buranın misafirleri özgür kuşlar keyiflerine göre hareket ediyorlar.



Gediz nehri deltasının güneyinde yer alan ve 200’ün üzerinde kuş türünün yaşadığı İzmir Kuş Cenneti’nde 80.000’i aşkın su kuşu barınıyor. İzmir Kuş Cenneti’nde, nesli tükenmekte olan Tepeli Pelikan, Küçük Karabatak, Sibirya Kazı, Küçük Kerkenez ve Boz Kiraz Kuşu da yaşıyor.

Biz gittiğimiz de pelikan, flamingo, karabatak, ördek gördük. Bu kuşları hemen tanıdık ancak diğerlerini gördüysek bile tanımadığımız için burada isimlerini yazamıyorum.

Cennetin girişinde yer alan panoda kuş türlerinin isimleri yer alıyor, bazılarının oldukça ilginç isimleri var; Yelkovan, Bahri, Kılkuyruk, Sütlabi, Tarakdiş, Bıyıklı Doğan, Sukılavuzu, Uzunbacak, Bataklık Düdükçünü, Gülen Sumru, Tahtalı, Bağırtlak, Çobanaldatan, Boyunçeviren, Sarı Kuyruksallayan, Benekli Sinekkapan, vb.

Bölgede kuş gözlem kuleleri bulunuyor. Ayrıca burası bisiklet ile gelmek isteyenler içinde ideal.  Kuş Cenneti’nde antik kalıntıların bulunduğu bir alan var. Ancak oraya arabayla gidilemiyor yürümek için de mesafe uzun en iyisi bisiklet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...